Flotex – mocheta bionica

Home/Mocheta/Flotex – mocheta bionica

Flotex – mocheta bionica

Tehnologia bionica presupune transpunerea în practica inovatoare a unor metode, sisteme și soluții prin care natura a devenit mai eficienta, mai rezistenta, mai capabila sa evolueze. Acest transfer de tehnologie ”inventata”de plante și animale ajuta la crearea unor produse cu un grad înalt de optimizare, fiind practic varful de lance în cercetare și în productia materialelor de top. Un exemplu clasic este dezvoltarea unor suprafețe care resping apa și murdaria, precum frunzele de lotus.

 

Invenția mochetei

Chimistul american Wallace Carother, a inventat în anul 1935 și a obținut din petrol, în laboratoarele DuPont, un material sintetic nou destinat filării. Invenția sa a fost un real succes, deoarece multe din invențiile ulterioare au la bază materialul descoperit de Carother. Printre numeroasele produse rezultate care au la bază această invenție, putem aminti aici: periuța de dinți cu peri din nylon, ciorapii de damă, parașutele din material sintetic, etc.

Având în vedere că materialul sintetic a înlocuit deja multe din materialele clasice utilizate, bineînțeles că au fost adoptate și în industria pardoselilor.

În anul 1959 a apărut nylonul, iar un an mai târziu, în 1960, a fost descoperit firul de nylon 6.6, un fir care are ca structură 6 atomi de carbon legați între ei.

 

Structura Nylonului 6.6

Structura mochetei Flotex are la bază nylonul 6.6 și conferă mochetei importante proprietăți cum ar fi: rezistența la împâslire, rezistență la pătare sau deterioare, grad redus de depunere a rezidurilor, rezistență la uzură în timp, rezistență la trafic intens, etc.

În timp s-au constatat anumite dezavantaje și s-au făcut anumite îmbunătățiri, de exemplu, tratarea cu Teflon, care a rezolvat anumite incoveniente cum ar fi: întreținerea dificilă a mochetei, elasticitatea, uzura.

Un aspect foarte important este capacitatea firului de a reveni la forma inițială. Astfel, la o presiune de 100.000psi (psi=pound pers square inch), revenirea la forma inițială poate să ajungă până la 100%, conferind astfel mochetei o rezistență în timp și păstrarea culorii originale pe o perioadă îndelungată de timp.

Totuși păstrarea texturii în timp depinde în cea mai mare măsură de modul de execuție a mochetei, de calitatea polimerului folosit și de forma firului.

Mocheta Flotex are în componența sa o suprafață densă formată din fibrele de nylon, cu peste 70 milioane de peri pe metru pătrat, creeând astfel o excelentă barieră acustică atât pentru zgomotele obișnuite, cât și pentru zgomotele puternice, de impact, de până la 20DB, păstrând astfel o atmosferă intimă și de confort specifică unei încăperi.

Utilizarea în componența sa a tratamenului anti-microbian Sanitized, atât pe baza de vinil, cât și pe cea de nylon, asigură pe termen lung o excelentă protecție împotriva bacteriilor, microbilor, mucegaiului de orice fel, fiind astfel ideală pentru mediul sanitar, educațional și de cercetare științifică.

Un aspect important al acestui tip de mochetă este acela că oferă posibilitatea de a alege din multitudinea de culori, designuri și modele, cu numeroase tonuri de nuanță și culoare. Datorită acestor caracteristici, mocheta Flotex devine mai atractivă și mai căutată pentru proiectanții de încăperi și a celor intersați de soluții moderne de design.

 

Proprietățile mochetei Flotex

Mocheta Flotex nu este o pardoseală PVC, dar are în schimb o rezistență, o durabilite și o ușurință de curățare deosebită. Nu este o mochetă clasică, dar arată la fel de bine, și se deosbește de aceasta prin confortul și păstrarea căldurii.

Acest tip de mochetă, este utilizată îndeosei pentru pardoselile intens circulate și conferă mersului stabilitate, aderență și confort. Materialul are la bază o folie de vinil pentru stabiliate și o suprafață densă de fibre de nylon 6.6 care sunt stabil ancorate în stratul suport. Structura sa este catifelată și plăcută la atingere, cu posibilități facile de curățare și întreținere, fapt pentru care este utilizată în cele mai diverse locații.

Principalul avantaj al acestui tip de mochetă este acela că poate fi combinat cu diverse texturi, materiale și culori, creeând posibilitatea utilizării pentru orice fel de aplicație, de la locuințele private până la spitale, școli, cămine, birouri, hoteluri și retail.

 

Colecția Flotex

Mocheta Flotex este formată din două game: Flotex Clasic și Flotex HD ( o gamă de mochetă imprimată digital).

Modele de mochetă din gama Flotex Clasic sunt formate din nuanțe și culori subtile, calme, clasice și relaxante.

Flotex HD este o gamă de mochetă cu o colecție unică și care sub aspectul high definition, imprimă sub aspect digital texturi extra HD de o calitate superioară. Astfel, orice model poate fi reprodus la o scară mare, în culorile cele mai diverse și în combinațiile cele mai vii și atrăgătoare.

 

 

 

By | 2017-07-21T10:42:06+00:00 July 21st, 2017|Categories: Mocheta|Comments Off on Flotex – mocheta bionica